Blogi
Laienemist alustanud Rõngu Pagar soovib avada esinduspoe Tallinnas
Ettevõtlus ・ 30.12.2024
Eesti üks armastatuim pereettevõte Rõngu Pagar on ligi 30-aastaga kasvanud kahe töötajaga katsetajast ligi 100 töötajaga suurtootjaks, kes siiani ei lisa oma toodetesse säilitusaineid. See on nii Rõngu Pagari asutaja ja juhi Jaanus Peri ning tema pere soovil, kes ütlevad, et tahavad oma ettevõtte küpsetisi ikka ise ka süüa.
Vaatame Jaanus Periga tagasi möödunud aastale, saame teada tema lemmikmaitsed ja uurime, mida 2025. aastalt oodata.
Mis olid Rõngu Pagari suurimad õnnestumised, mida 2024. aastast meenutama jääte?
Suurim õnnestumine on kindlasti see, et saime alustada uue tootmishoone ehitamist. See mõte vaagis mul peas hästi pikalt, ikka mitu-mitu aastat. Mõistsime, et meie tootmine vajab kindlasti automatiseerimist ja robotiseerimist, kuid selle tarvis on vaja ruumi ja ruumi puudus oli meil juba ammu.
Laiendamisega saame tuua tootmise kolmest eri hoonest ühe katuse alla, mis omakorda võimaldab meil kokku hoida ka tööjõuressurssi. Suurem ja raskem osa on meil tänaseks tehtud. Tootmishooned on omavahel ühendatud ja hetkel on käimas sisetööd.
Selline laienemine on olnud meile üks paras väljakutse ja üks suurem katsumus seisab veel ees. Nimelt, kui uus tootmishoone on valmis, on meil vaja olemasolevatest ruumidest tehnika ja seadmed uude majja ümber kolida. Peame seda kõike tegema väga kiiresti ja läbimõeldult, et tootmine ei seiskuks.
Teie sortimendis on juba praegu üle 300 eri pagari-, kondiitri ja sügavkülmutatud toote. Mida laienemine muudab?
Klientide jaoks on suurim võit kindlasti see, et saame neile oma tooteid pakkuda senisest veelgi parema kvaliteediga ning tulla välja ka uute maitsetega.
Kuna kõik meie tootmishooned saavad nüüd nii-öelda ühe mütsi alla, tekib meie tootmisjuhil seadmetest ja toodangust parem ülevaade ja nii vähendame oluliselt toodete kvaliteedi kõikumist. Töötajad rõõmustavad kindlasti ka paranenud töötingimuste üle.
Juba praegu tuntakse Rõngut üle eesti peamiselt Rõngu Pagari järgi ja uue tootmishoone valmimise ning toodete valiku laienemisega kasvab koha tuntust kindlasti veelgi.
Miks otsustasite laienemist finantseerida just Coop Panga toel?
Kodumaine Coop Pank pakkus meile häid tingimusi ja oli julge tulema meiesuguse maaettevõtte arenguga kaasa. Oleme neile selle eest väga tänulikud! Kasutame Coop Panga teenuseid igapäevaselt juba aastaid: arveldame oma Coop Panga arvelduskonto kaudu mugavalt nii oma tarnijate kui ka klientidega.
Millised on Rõngu Pagari tulevikuplaanid?
Järgmise sammuna tahame avada Tallinnasse esinduspoe, kus oleks saadaval kogu Rõngu Pagari sortiment ja kus kohapeal valmiks ka soe sai, kringel ja leib. Oleme jätkuvalt hea koha otsingul – kõik soovitused ja vihjed selles osas on väga teretulnud.
Milliseid soovitusi annaksite teistele, kes praegu kaaluvad oma tootmise laiendamist?
Alati tuleb kõik oma asjad väga korralikult läbi mõelda ja paberile panna. Kui siis tundub ikka, et laienemise idee on õige, tuleb otsida finantspartner, kes on nõus teiega neid mõtteid jagama ja seda finantseerima. Meie oleme tänulikud, et leidsime ühise keele just kohaliku Coop Pangaga.
Millised Rõngu Pagari tooted on pühade ajal kõige populaarsemad?
Jõulude ajal on ikka piparkook see, mis on kõige populaarsem. Samas on väga suured hitid ka meie 2024. aasta uued tulijad: Hele piparkook apelsini täidisega, Talvine Brita kook pohladega, mandariinirullbiskviit ja mündine trühvel!
Kõik meie uued maitsed võeti väga kiiresti omaks ning meil on selle üle vaid väga hea meel!
Millised on teie enda lemmiktooted, mida kindlasti pühade ja tähtpäevade ajal kodus pakute või sõpradele külakostiks viite?
Mulle meeldib tegelikult kogu Rõngu Pagari sortiment ja olen igapäevaselt meie toodete tarbija! Kui peaks välja tooma mõne erilise lemmiku, siis nendeks on kindlasti kohupiima-sefiiritort ja tort „Oravake“. Soolasest valikust kindlasti meie rosolje ja pasteet ning pasteedi alla loomulikult meie peenleib.